Factuur Aanmaken

Stap 1: Toegang tot de Multifunctionele Knop

  1. Navigeer naar de hoofdinterface van het systeem.
  2. Zoek de multifunctionele knop in de header. Deze wordt weergegeven door het "+" icoon.

Stap 2: Selecteer de Optie "Factuur Aanmaken"

Klik op het "+" icoon, en er verschijnt een nieuw venster met enkele snelknoppen. Kies uit de beschikbare opties "Factuur aanmaken." Deze actie opent een nieuw venster voor het invoeren van details.

Stap 3: Vul het Formulier voor Facturering in

In het nieuw geopende venster vind je een formulier waarin je persoonlijke en adresgegevens kunt invoeren voor de facturering. Vul de benodigde velden in om nauwkeurige informatie te verstrekken.

  • Factuur adres: Voer hier de adresgegevens in van de facturering. 

Indien dit bestemd is voor een reeds bestaand object, kan je dit object makkelijk opzoeken en selecteren in het tekstvak “Woning”, bovenaan het formulier.

Staat het adres nog niet in Keysoftware, dan zal je de gegevens handmatig nog moeten ingeven. Bij het invoeren van de postcode en huisnummer zullen de rest van de adresgegevens automatisch worden opgehaald en ingevuld.

  • Persoonsgegevens: Voer hier de adresgegevens in van de nieuwe relatie.

Is de factuur bestemd voor een bestaande relatie, dan kan je deze net zoals een object makkelijk opzoeken en selecteren in het tekstvak “Relatie”.

Staat de relatie nog niet in Keysoftware genoteerd, voer dan handmatig de gevraagde gegevens in.

  • Overige gegevens: Verfijn het versturen van de factuur.

Hier kan je een “t.a.v.” invullen, alsook een betalingstermijn kiezen (uitgedrukt in maanden) en een automatische herinnering laten versturen.

  • Notitie: Hier kan je een optionele notitie aan de factuur toevoegen
  • Factuur regels: Selecteer de te factureren items

Bij item kan je het gewenste item selecteren. De kosten worden automatisch berekent, maar aanpassingen zijn altijd mogelijk.

Step 4: Opslaan en Bevestigen

Zodra je het formulier hebt ingevuld met de benodigde details, zoek dan de “Opslaan” knop (afhankelijk van de toepassing) onderaan het venster. Klik op deze knop om de informatie van de nieuwe factuur op te slaan.

 

Nog niet helemaal duidelijk? Geen probleem, kijk met ons mee als wij het je stap voor stap uitleggen aan de hand van deze video: